Koulutukset

Varhaiskasvatuksen täydennyskoulutukset

Teemme täydennyskoulutusta lasten musiikki- ja liikuntakasvatuksesta koko Suomessa. Koulutuksia myös asiakkaiden toiveiden mukaan.

Musiikkikoulutukset:

Kouluttajana Esa Lamponen, lto, musiikin varhaiskasvattaja ja Orff-kouluttaja. Toiminut kouluttajana mm. päiväkodeissa, kouluissa, Sibelius-Akatemiassa, konservatorioissa ja Avoimessa yliopistossa.

Muskaripellen taikapeitto. Liikettä ja rytmiä varhaiskasvatuksen musiikkikasvatukseen. Osallistavaa, uuden varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden ja esiopetuksen opsin mukaista kokonaisvaltaista musiikkikasvatusta lorutellen, rytmitellen, laulaen, leikkien, liikkuen ja soittaen.  Muskaripellen taikapeitto- cd:n ja nuottikirjan  pedagoginen käyttö. Kesto 3 tai 6 h. Uutuus!

Touhua töppösiin. Musiikkikasvatus osana alle 3-vuotiaan kehitystä. Kehosoittoa ja perussykkeen kokemista liikkuen. Lauluja ja loruja päivittäiseen toimintaan. Kesto 3 h.

Muskaripellen laulujen matkassa. Liikettä päivähoidon musiikkikasvatukseen. Tutustutaan kokonaisvaltaisen musiikkikasvatuksen monipuolisiin työtapoihin. Osallistavaa, uuden varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden ja esiopetuksen opsin mukaista musiikkikasvatusta laulaen, leikkien, liikkuen ja soittaen. Muskaripellen lauluja- cd:n ja nuottikirjan ja Muskaripellen matkassa- cd:n ja nuottikirjan pedagoginen käyttö. Kesto 3 tai 6 h. Uusittu!

Rytmit repussa. Musiikkikasvatus osana esiopetusta. Tutustutaan kokonaisvaltaisen musiikkikasvatuksen monipuolisiin työtapoihin; sykkeen ja erilaisten rytmien kokemista leikkien, soittaen, liikkuen. Kesto 3 tai 6 h.

Rytmi ja liike. Perussykkeen kokemista leikkien ja liikkeen avulla, kehosoittoa, loruttelua, liikettä musiikin mukaan. Kesto 3 tai 6 h.

Liikuntakoulutukset:

Kouluttajana Päivi Lamponen, lto, lasten liikunnan ammattitutkinnon suorittanut lasten liikunnan ohjaaja. Toiminut kouluttajana päiväkodeissa, kouluissa, urheiluseuroissa ja urheiluopistoissa.  Ottaa vastaan lasten liikunnan ammattitutkinnon näyttökokeita.

Varhaiskasvatus liikkuvaksi-vasun lauseet todeksi. Yksilöllinen koulutus, jossa kehitetään arki liikkuvaksi kunkin toimipisteen tilat, välineet ja tilanteet huomioiden.  Koulutukseen kuuluu 3-5 h päiväkotipäivän arjen toimintojen havainnointia, sekä 3h koulutus koko henkilökunnalle, jossa käydään läpi varhaisvuosien aktiivisuuden suositukset suhteessa vasuun. Havainnoinnin perusteella annetaan vinkkejä liikunnan lisäämiseen ja toteuttamiseen sekä tilojen ja tilanteiden hyödyntämiseen liikkumisen lisäämiseksi. Koulutuspäivän jälkeen n. kuukauden kuluttua 1 h videoyhteys, jossa keskustellaan liikunnan lisäämiseksi tehdyistä muutoksista. Koulutuksen kesto 1 päivä:(havainnointi3-5h), iltakoulutus 3h . Noin kuukauden kuluttua koulutuspäivästä 1h videoyhteys. Uutuus!

Vauhtia vekaroille. Teoriaosuudessa käsitellään liikunnan merkitystä lapsen kehitykselle, terveydelle ja oppimiselle. Käytännön osuudessa annetaan vinkkejä alle 3-vuotiaiden päivittäiseen liikuntaan. Kesto 3 h.

Vasulla vipinää varpaisiin. Varhaisiän fyysisen aktiivisuuden uudet suositukset käytäntöön. Teoriaosuudessa käsitellään päivähoidon liikuntaa monipuolisesti, mm. liikunta suhteessa lapsen kehitykseen, terveyteen ja oppimiseen. Annetaan käytännön vinkkejä monipuolisen liikuntakasvatuksen toteuttamiseen toimipisteen omissa tiloissa olemassa olevilla välineillä. Kesto 3 h tai 6 h.

Kivasti koulutielle. Teoriaosuudessa käsitellään erityisesti liikunnan merkitystä lapsen oppimiselle. Käytännön harjoituksia 6-vuotiaille sopivista liikuntaleikeistä ja -peleistä sekä esiopetusta liikunnan keinoin. Kesto 3 h tai 6 h.

Yhteiskoulutukset:

Yhteiskoulutukset ovat kokopäivän koulutuksia, joissa aiheena on sekä liikunta että musiikki. Molempia aiheita on 3 tuntia. Osanottajat jaetaan kahteen ryhmään. Toisella ryhmällä on aamupäivällä musiikkia ja iltapäivällä liikuntaa, toisella päinvastoin.

Vauhtia vekaroille ja Touhua töppösiin. Alle 3-vuotiaiden liikunnan ja musiikin yhteiskoulutus. Sisällöt samat kuin yksittäiskoulutuksissa.

Vasulla vipinää varpaisiin ja Muskaripellen laulujen matkassa.. Päivähoidon liikunnan ja musiikin yhteiskoulutus. Sisällöt samat kuin yksittäiskoulutuksissa. Uutuus!

Kivasti koulutielle Rytmit repussa. Esiopetuksen liikunnan ja musiikin yhteiskoulutus. Sisällöt samat kuin yksittäiskoulutuksissa.

Erityisesti perhepäivähoitajille suunnatut koulutukset:

Vipinää varpaisiin ja Muskaripellen lauluja. Joko yhteiskoulutuksena tai yksittäiskoulutuksina. Teoriaosuus sama kuin päiväkotikoulutuksissa. Käytännön osuuksissa on huomioitu erityisesti perhepäiväkotiympäristö.

Palautetta koulutuksistamme
Kiitos kattavasta paketista sekä teoriaa että käytäntöä! Laadukas ja hauska tapa kouluttaa.
Motivoiva, iloinen, mukaansatempaava. Paras tähän astisista!
Mielettömän innostavat kouluttajat! Hyvät käytännön esimerkit! Tiivis ja ajantasainen tietopaketti tärkeistä asioista. Kiitos mukavasta päivästä!
Oikein innostava ja mukava päivä kaikin puolin. Tämmöisiä koulutuksia enemmän, jotka voi siirtää suoraan käytäntöön.
Monipuolinen, vauhdikas, asiantunteva.
Koulutus oli mielenkiintoinen ja mukaansatempaava. Kivoja, käytäntöön hyvin soveltuvia harjoituksia. Ei liian kuivaa, vaikka asiaa tuli paljon! Jäi hyvä mieli!!
Kiitos ihanasta päivästä. Yksinkertaisilla välineillä monenlaista uutta ja erilaista. Kiitos! Otetaan käyttöön!
Liikuntaosuus sai silmäni avautumaan ja ymmärtämään liikunnan merkityksen ja tärkeyden lapsen kehitykselle. Kiitos!
10 pistettä ja papukaijamerkki. Loistava, innostava tietopaketti!
Aivan ihana ja antoisa, sopivan toiminnallista. Antaa rohkeutta itselle toimia lasten kanssa musiikin parissa.
Virkistävä koulutus, mistä sai suoraan vinkkejä työhön.
Ihanan innostavaa!!!
Selkeä, mielenkiintoinen luento-osuus. Rehellinen ja avoin kouluttaja. Paljon ideoita ja hyvä hiki! Kiitos!
Hyviä vinkkejä käytäntöön! Mukaansatempaavan napakka tyyli vetää käytännön tehtäviä ja tärkeää fakatataustaa yhteen.
Uusia selkeästi ymmärrettäviä tapoja tehdä musiikkia!
Ajatuksia herättävä teoriaosuus. Hyviä käytännön esimerkkejä, varmasti tulee käyttöön!
Innostavaa, positiivinen ote, paljon harjoituksia. Hyvä koulutus!
Kiitos päivästä. Olen innostuneempi nyt, kuin aamukahvilla kotona, kun mietin lähtöä koulutukseen.
Ihan mahtava!
Loistava kokonaisuus, sopivassa suhteessa teoriaa ja käytäntöä. Tsemppaus ja positiivisuus tärkeintä.
Kiitokset ihanasta koulutuksesta!! Rento ja inhimillinen ote molemmilla. Uusia ideoita jälleen taskussa.
Todella mahtava käytännönläheinen koulutus! Arvostan todella paljon sitä, että olette molemmat tehneet työtä tällä alalla, joten koulutus oli oikeasti hyödyllinen ja käytännönläheinen! Innostavia ja ihania kouluttajia olette!

    Ota yhteyttä